Организаторите на футболния турнир за деца „Данониада” обещаха след година да поканят у нас голямата звезда на френския футбол Зинедин Зидан. Това стана по време на пресконференцията по повод 1 юни – международния ден на детето, който ще завърши с Националния детски футболен турнир „Данониада” 2006.

 Празникът започва от 10 часа, а кулминацията – церемонията по награждаването, в 12 часа. Специални гости на церемонията по награждаването ще бъдат президентът на БФС Борислав Михайлов и най-успешния български треньор – Димитър Пенев, каза на пресконференция в Пресклуб "България" генералният директор на "Данон – Сердика" Емил Гочев.

 „В навечерието на световното първенство в Германия, искаме да организираме футболен празник за децата, да се почувстват като на истински голям финал и да повярват в мечтите си.”, допълни той. В подкрепа на неговите думи специално за церемонията по награждаването на стадион „Българска армия” организаторите са подготвили светлинно шоу, фойерверки и томбола с много награди за всички малки фенове, които ще дойдат да наблюдават последния и най-оспорван мач от турнира.
Благодарение на партньорството с Макдоналдс България, двама късметлии от публиката ще придружат отбора-победител за финалите на Международна купа „Данон”. Още 10 фена ще си тръгнат с оригинални екипи adidas, а организаторите са предвидили и много сувенири и предметни награди за посетителите на стадиона.

 Осем измежду всичките 300 участвали отбора ще претендират за правото да представляват България на Международна купа „Данон” през септември във Франция. Това са: УСШ Разград, УСШ Търговище, ОДК Бургас, ОДК Пловдив, ОДК Враца, ОДК Самоков, 44 СОУ и 93 СОУ от София. Достигналите до този кръг отбори ще играят на 31 май в групи, а първенците от двете групи ще се срещнат на финала на 1-и юни.

 „Новата схема на организиране на турнира вече даде първите си резултати в посока по-качествен футбол и добро класиране на финалите в Лион.”, изтъкна Димитър Пенев. „Миналогодишният победител зае 14 място на международния финал, а нивото на подготовка на някои от отборите ми дава надежда за още по-добро класиране през тази година”.
Националният детски футболен турнир “Данониада” стартира през 1998 г. В резултат на огромният интерес (над 50% от училищата в страната още за първата година на турнира) „Данон-Сердика” АД взема стратегическото решение за ежегодно провеждане на „Данониада”, а местната инициатива е подкрепена от централата на компанията в Париж. През 2000 г. е организирана първата Международна купа “Данон” – с участието на 8 отбора. През септември 2006 сили ще премерят националните дeтски отбори на 32 страни. Международна купа „Данон” е единственият признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст.

 И през 2006-а патрон на Международна купа „Данон” е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Представителите на "Данон-Сердика" се надяват догодина, в чест на 10-годишния юбилей от първото издание на "Данониада", лично Зидан да дойде в България и да връчи наградите на призьорите.