След излязлото решение на Висшия касационен съд по жалбата на Христо Порточанов срещу Българския футболен съюз бившият член на Изпълкома остро нападна президента на централата Борислав Михайлов. Порточанов бе категоричен, че Михайлов вече няма право дори да влиза в сградата на БФС и ако той направи това, ще бъде сезирана прокуратурата.

''Нищо не може да се интерпретира. Има окончателно решение на ВКС и то се изпълнява. Изпълнителният комитет и президентът са нелегитимни. Неправомерно са били избрани и е освободен Изпълнителният комитет през 2009 година и е бил удължен мандатът на Боби Михайлов. Въпросът е приключил. Боби не е президент на футболния съюз и няма право да влиза в сградата на футболния съюз.

Ако той прави това нещо, аз ще сезирам Софийска градска прокуратура да се намеси заради извършено престъпление спрямо правосъдието. Неговият мандат е изтекъл през октомври 2009 година, а той е бил по право член на Изпълнителния комитет. Бил е нелегитимен през тези четири години. Трябва да се насрочи конгрес. Исках да постиган едно морално удолветворение. Ще заведа иск за нанесени морални щети от страна на Боби Михайлов.

ФИФА и УЕФА нямат думата в случая. Тези закостенели организации, които в голяма част са и корумпирани, няма за какво да се намесват.

Да не се крият пак, че комисиите били легитимни. Не са легитимни. Съдът казва, че Изпълнителният комитет е нелегитимен и неправомерно е бил избран. Само Борислав Попов е най-важният фактор в момента. Той може да управлява футболния съюз до провеждане на конгреса, съгласно законодателството на България.

Бях отстранен от Изпълнителния комитет, защото едно олигархче от Северна България така е поискал от Боби. Явно Боби е бил зависим нещо и така се е стигнало, тъй като при мен не можеше да става нищо и някой да ми влияе. И двата полусезона, в които отговарях за съдиите, нямаше нито едно оплакване. Аз съм постигнал една справедливост. Боби даже няма моралното право да се кандидатира за президент на БФС'', заяви Порточанов.

Вижте във видеото позициите на Порточанов и пресаташето на БФС Павел Колев!