Бургаските Нафтекс и Черноморец 919 вече и на теория не могат да бъдат задминати в битката за влизане в "А" група, след като имат аванс от 12 точки пред третия 4 кръга преди края на първенството в Източната "Б" група. Вчера "нафтата" би като гост Марица (Пд), докато момчетата на Димитър Димитров-Херо си осигуриха поне бараж още преди да са изиграли двубоя си от 22-рия кръг.

Това стана благодарение на загубата на третия Дунав в Раднево от местния Миньор с 1:2. С успеха застрашените от изпадане вече са над чертата с 19 точки. В зоната на изпадащите се озова Добруджа, който сътвори ялово 0:0 у дома със Спартак С-94 (Пловдив). Друго безголове реми направиха Шумен 2001 и Светкавица. В битката на морските Несебър не даде шанс на Вили Вуцов и неговия Калиакра - 4:0. С успеха Несебър вече и на теория запазват мястото си във втория ни ешелон.

В Стара Загора Локомотив на практика се раздели с "Б" група след поражение с 2:4 от Хасково. С успеха гостите вече са на трета позиция след грешните стъпки на Дунав и Спартак, но без шанс за промоция.

Резултатите от 22-рия кръг на Източната "Б" група:

Локомотив (Стара Загора) - Хасково (Хасково) 2:4
Несебър - Калиакра 4:0
Миньор (Раднево) - Дунав 2:1
Шумен 2001 - Светкавица 0:0
Добруджа - Спартак (Пловдив) 0:0

Вчера:
Марица – Нафтекс 0:1

От 19,30 часа:

Черноморец 919 - Сливен

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ