Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев обяви, че е оптимист за представянето на тима ни в предстоящите световни квалификации. България е в една група с Италия, Чехия, Дания, Армения и Малта, като първите ни три срещи са домакинства на "адзурите", бившата съветска република и "червения динамит".

"Аз съм максималист и винаги поставям високи цели пред отбора. Няма как да не поставям цели пред футболистите. Аз играя за победа, аз съм роден победител. Дали ще постигнем целите е отделен въпрос. Уважавам съперниците, но ние сме от България и играем за победа", каза Пенев на пресконференция днес.

Националният отбор играе контрола с Кипър в сряда на стадион "Георги Аспарухов" от 21 часа.

В групата няма контузени футболисти, а днес към отбора се присъединиха последните трима от повиканите за мача - Николай Михайлов, Петър Занев и Александър Тонев.

"Михайлов, Занев и Тонев ще направят по-лека тренировка тази вечер, останалите са здрави и тренират пълноценно. Очакваме с голямо желание контролата с Кипър, която е генерална репетиция пред старта на световните квалификации. Искам момчетата да си избият от главите, че ще играем със слаб съперник. В никакъв случай не трябва да подценяваме който и да било отбор. Имаме да си връщаме на Кипър и се надяват да ги победим."

"Може би този мач е по-специален, защото е първият ми начело на националния отбор в България. Разчитаме на нашата публика и се надяваме на сериозна подкрепа в предстоящите мачове", коментира Любослав Пенев.

"Не е хубаво, че в първия кръг на евротурнирите отпаднаха всички български отбори. От друга страна е добре, че играчите няма да играят толкова мачове и ще идват по-свежи в националния отбор", каза още Пенев.

Той добави, че няма промяна около ситуацията със завръщането в националния отбор на Димитър Бербатов и изрази надежди Валери Божинов по-бързо да си намери клуб.

"Ситуацията с Бербатов е абсолютно идентична, каквато беше преди няколко месеца. Божинов няма как да попадне в групата, след като няма отбор. Хубаво е да играе и колкото по-бързо си намери отбор, толкова по-добре за него", каза Любослав Пенев.