Шампионът Левски се класира на 1/2-финал за Купата на България, след като победи едва на дузпи водача в Западната "Б" група Пирин-Благоевград като гост. "Сините" се наложиха с 4:2, след като редовното време и продълженията двата тима не успяха да си отбележат гол. Игор Томашич отбеляза решителната дузпа, след като Хазуров и Марков бяха пропуснали за "зелените", а Миланов за Левски.

Срещата беше доста равностойна, като териториален превес през цялото време имаше тимът на Станимир Стоилов. Въпреки това играчите в "синьо", като че ли бяха подценили срещата и не си даваха много зор. Пред около над 4000 зрители играчи и на двата тима не показаха футболен спектакъл, създавайки малко положения. След няколко опасни центрирания на гостите през втората част те се опитаха да наложат натиск, но така и не стигнаха до 100% голови положения.

Малко преди края вратарят Божидар Митрев дори трябваше да се намесва много успешно в 77-ата минута, като с вещина спаси остро центриране на играч в "зелено". Последните 10 минути минаха под диктовката на футболистите от столицата, като Валери Домовчийски не успя да отбележи. Най-големият пропуск в двубоя бе в 4-ата минута на от даденото от съдията продължение, когато влезналият Марков по чудо не прати Пирин-Бл на полуфинал.

В продълженията отново шампионите бяха по-активни, но не се стигна до гол. Най-сериозните положения създадоха Игор Томашич и Веселин Минев в последните две минути от мача. Хърватинът стреля силно, но на сантиметри от горната греда, докато един от най-активните на терена Минев буквално в последната минута стреля опасно, но Иваников го парира. Така се стигна до изпълнението на 11-метрови удари.

Жребият определи "сините" да започнат първи. Димитър Телкийски беше безпогрешен, Последваха точни попадения на Дяков, Бардон, Метушев и Домовчийски. Така при резултат 3:2 за Левски резервата Марков не успя да преодолее вратаря Митрев, който спаси удара му. Живко Миланов имаше възможността да реши мача, но ударът му излезе в аут. Хазуров съсипа надеждите на "зелените", като също стреля в аут. Последвалият удар на Томашич прати "сините" на 1/2-финал, като оформи крайното 4:2.

СТАТИСТИКА:

Пирин: Иваников, Ралчовски, Бодуров, Дафков (77-Витанов), Коемджиев, Георгиев, Стоев (106-Метушев), Дяков, Хазуров, Даиров (76-Марков), Стойков

ЛЕВСКИ: Митрев, Миланов, Ст. Ангелов, Томашич, Минев, Миро Иванов (94-Сърмов), Ричард, Бардон, Йовов (57-Ники Димитров), Телкийски, Ем. Ангелов (69-Домовчийски)

При дузпите:
0:1 Телкийски - гол
1:1 Дяков - гол
1:2 Бардон - гол
2:2 Метушев - гол
2:3 Домовчийски - гол

2:3 Марков - Митрев спасява
2:3 Миланов - аут
2:3 Хазуров - аут
2:4 Томашич -гол

Съдия: Стоян Алексиев
Стадион: "Христо Ботев"
Зрители: 4300

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ