Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че на 7 юни ще стане ясно дали селекционер на България ще остане Станимир Стоилов. ”Победихме след добре игра в Беларус. Тимът игра добре, като вкара в точния момент головете. Сега не искам да коментирам кой ще бъде селекционер на тима след двубоя в сряда на ”Васил Левски”. В момента най-важното нещо е да постигнем нови три точки срещу Беларус в София след няколко дни. На 7 юни аз съм човекът, който ще излезне да каже дали той е българинът, достоен да води тима. Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов има приоритет де реши кой ще бъде новия селекционер, като не искам да коментира името на Красимир Балъков. Пак повтарям, че най-важното е да не подценим Беларус и да спечелим. Факт е, че говоря рядко, но когато кажа нещо то е съществено”, заяви пред Гонг на летището в Минск.

Лечков отрече да е имало конфликт между Димитър Бербатов и Станимир Стоилов. "Не съм бил на тренировката и не мога да коментирам. В едно семейство има винаги скандали, но важен е резултатът. Победихме и това е важното. Не искам да коментирам какво се е случило, след като само подочух някои неща”, сподели кметът на Сливен. Както е известно на последната тренировка преди срещата с Беларус Бербатов се скара със Стоилов, след неразбирателство с помощник-треньорът Емил Велев.
Бившият халф сподели с усмивка, че не е най-големият оптимист, че ”трикольорите” ще играят на Евро 2008, но след добрата игра от вчера тай надежди за класиране.