Само няколко часа преди поредния важен Изпълком на БФС, в ексклузивно интервю за Sportal.bg Дражев за пръв път официално обяви, че бившият собственик на ЦСКА Васил Божков се цели в поста на Борислав Михайлов. Собственикът на Черноморец Бс Сф твърди, че е разговарял лично с най-богатия българин, който му е дал картбланш за действие, което цели свикване на извънреден конгрес. За целта, Дражев сподели, че е разговарял с президентите на почти всички клубове от А, Б и В групите, и е получил пълната подкрепа на над 100 души. Включително и на по-голямата част от българските грандове.- Г-н Дражев, одобрявате ли назначаването на Станимир Стоилов за национален селекционер?

- Разбира се. Той постигна много с Левски и заслужава да е треньор на България. Само, че е млад и трябва някой по-опитен да му помага със “звездите”. Не знам как ще се оправя с тях. Някои от футболистите са играли с него. Не е ясно как ще го приемат.

- Димитър Пенев ще му помага…

- Това е добър вариант. И Станимир, и Пенев са доказали, че са кадърни специалисти. Но аз отдавна повтарям, че проблемът не е в треньора. И Господ да дойде – пак ще се провали. Всичко идва от Михайлов и Лечков. Настоящият президент на БФС съсипва футбола от 2000 година, а Лечков от три години.

- Как го съсипват?

- Не може някакви ритнитопковци, без никакъв мозък да управляват българския футбол. Те двамата, заедно със Стоичков бяха най-глупавите от “златното поколение”. Всички останали са по-интелигентни. Защо според вас Балъков не пожела да се ангажира с тях? Знае ги какво представляват. Не стават за нищо. Единственото, което могат, е, да прибират комисионни. Сега гледам, се опитват да излъжат Балъков да застане начело на “трикольорите”. Искат и него да потопят в блатото. За всички е ясно, че националният тим няма да се класира за европейското първенство и двамката виновници си търсят бушон, който да изгори през есента вместо тях.

- Но България има реални шансове да се класира…

- С тази игра – абсурд. Късметлийските мачове няма да са вечно. Може да ме смятат за всякакъв. Медийте да се подиграват с мен, да ровят в личния ми живот, но аз не съм толкова глупав. Имам повече мозък от двамата господа. Завършил съм висше образование. Не ми е ясно те до кой клас са учили. И знам, че шансовете ни за Австрия и Швейцария са минимални. Бъдете сигурни, че ще имаме проблеми и в предстоящите сблъсъци с Беларус. Да не говорим за Румъния и Холандия. Холандия може да е слаба, но тя е от държавите, които ако им трябва половин гол във важен мач го вкарват и печелят.

- Защо толкова критикувате Михайлов и Лечков?

- Защото не са за там. Бъдете сигурни, че който и президент на футболен клуб от “А” група да бе начело на БФС, нямаше да открадне една стотинка. В това съм убеден на 100%. Двамата за няколко години изкараха повече отколкото докато бяха футболисти. Купуват мезонети. Прибират от парите, които идват по програми на ФИФА и УЕФА, но най-големите им далавери са от спонсорски договори. Спонсорът дава повече пари и дели с тях част от сумата. От един такъв контракт се печели между 50 и 100 хиляди евро.

- Вас обаче ви атакуват за отбора Черноморец Бс Сф…

- Вие да не мислите, че съм искал да го създам. Принудиха ме. Знаех какво ще стане с Конелиано, но нямах друг избор. Сега го държа просто така. Нарочно в моя отбор играят само юноши. Всичко ще се промени когато крадливите бургаски управници и БФС върнат истинския Черномерец. Понеже не давам подкупи на кметската управа и БФС, те са срещу мен. Видяхте обаче какво се случи. Съдът ми върна концесията на базите в Бургас. Само трябва да изчакам магистратите да се произнесат и на последна инстанция. Но там хората са честни. Опитват се да ги подкупят с 50 хиляди лева, но те не взимат. Това да не им е БФС.

- Вие издигнахте кандидатурата на Васил Божков за президент на БФС. Той дал ли ви е това право?

- Разбира се. За толкова глупав ли ме смятате? Получил съм неговото съгласие. Каза ми да действам. Обадете му се и го питайте.

- Вярвам ви, но съм длъжен да попитам…

- Той е достоен кандидат. Всички клубове са зад него. Включително и водещите. Да не мислите, че хората с парите не са разбрали какво представляват Боби Михайлов и Лечков. В едно свое изказване Михайлов обяви, че клубовете няма да управляват БФС. А кой да го управлява? Нали тази организация е създадена именно заради тях.

- С колко клуба сте говорили?

- С над 100 и всички са на мнение, че промяна трябва да има. И причината не е в играта на националите, а заради далаверите в БФС. Тук искам да уточня, че останалите членове на Изпълкома нямат нищо общо с машинациите на двамата господа.

- Кога смятате да предприемете офанзива за свалянето на Боби Михайлов?

- Никога не съм спирал. Но ще има развитие към края на май. За сега още не е уточнено. Може да се изчакат и срещите с Беларус, за които пак повтарям – ще имаме много сериозни проблеми.

- Не се ли опасявате, че сте уязвим заради вашия отбор?

- Защо? Давам пари от доста години. Преди да разбият отбора, Черноморец бе на осмо място в “А” група и продаваше таланти на грандовете. На всичко отгоре парите, които давам са изкарани с честен бизнес. Не с наркотици, оръжие и проституция, а футболът да е само за параван.СТАНИМИР МЛАДЕНОВ