Главният мениджър на националния отбор Димитър Димитров не скри задоволството си от завръщането на Стилян Петров в тима. Херо все пак не изпадна в излишна еуфория и сподели, че ще е спокоен за бъдещето на тима едва когато дойдат добрите резултати в оставащите квалификации:

 “Щастлив съм от завръщането на Стилян. Той е важен за отбора и е доказал с игрите си, че е ключов състезател в селекцията на Христо Стоичков. Неговото присъствие ще даде нов импулс на тима. Новината е добра, но ще бъда спокоен едва когато постигнем необходимите ни победи за участие на еврофиналите”, заяви Херо. Бившият селекционер на националите не пожела да коментира дали Петров ще поведе отново тима с капитанската лента, или честта ще бъде отдадена на намиращия се в топ форма нападател на английския Тотнъм Димитър Бербатов.

“Този въпрос засяга само кухнята на отбора и аз не мога да коментирам по никакъв начин. Знам, че хората се интересуват от това кой сега ще поведе момчетата във важните срещи, но решението ще бъде взето от Христо Стоичков”, сподели специалистът. Според него получилите се сътресения в националния тим след напускането на Стилян през октомври са преодолени и атмосферата в отбора е повече от добра.

“Не смятам, че е възможен нов дисбаланс в тима. Всичко около националния отбор е спокойно. На турнето в Кипър атмосферата бе отлична. Футболистите се забавляваха и печелеха с лекота. Вярвам, че ще е така и за напред”, добави Херо. Той категорично отхвърли информациите за скандали между него и националния селекционер. “Нормално бе след цялата тази шумотевица след мача с Люксембург и мен да намесят в скандалите. Все пак живеем в България, а тук скандалите и опитите за интриги са всекидневие. Някои хора се опитаха да ме скарат със Стоичков, но сметките им излязоха криви. Както виждате, не успяха и аз продължавам работата си в отбора”, заяви Димитров.

Според Херо в момента националите са длъжни да се съсредоточат изцяло към двубоя с Албания и чак след това да мислят за развитието в квалификационната група. “Единственото, което ни интересува в момента, е срещата с Албания. На всички ни се иска да победим лидера Холандия, но реалностите са други. Реалната борба е между нас и Румъния за второто място. Бием ги в прекия двубой и сме на европойското”, заяви уверено Димитров.

Ивайло Кючуков, в-к "Тема Спорт"