ФК Хасково е ярко олицитворение на сдържана и добре премерена еуфория.

Позитивизмът е завладял всички.

Обградена от величие аурата на хармония в градивен аспект за най-популярната игра в Хасково включва още светила от ранга на преминалите през спортното ушилище в град Наско Сираков, Станимир Стоилов и Емил Ангелов. Последният има честта да бъде действащ капитан и достоен лидер на представителният тим през настоящата кампания във втория ни ешелон.

Успехът е единствения смисъл на живота, а футболния тим на Хасково е просто неизменна съставна част от него в исторически план.

Големите звезди не променят амплоато си спрямо стойността и качеството на това, което са постигнали. Ярък пример за това е и старши-треньора на отбора Димчо Ненов.

С добрата организация, трайно присъствие идалновиден управителен съвет в състав Красен Ангелов, Хакиф Хабил, Росен Банев и Митко Ламбов, бъдещият голям триумф във футболен аспект тук изглежда неизбежен.

Плеядата страхотни футболисти в лицето на Йордан Кичеков и Костадин Латинов от близкото минало и тези на Петър Колев, Рачо Килапов, Димчо Марков, Стамен Белчев и Таньо Ганев от обозримото настояще са атестат за класа и задължават .Това знае добре и доказан спортсмен в лицето на Явор Въндев.

Футболната общественост в Хасково заслужава своите нови изящни герои.

90-годишният юбилей от организираната надпревара в града е наследство, което с вяра в собствения ресурс, нужната доза увереност и малко качество е гаранция за нещо грандиозно в перспектива тук.

Автор: Иво Синджирлиев
Оператор: Валентин Петров