Футболист нападна противникови играчи с пистолет и гаечен ключ по време на мач в софийско миналата неделя. Скандалната среща и побоищата във футбол от долните дивизии са тема на предаването „Хрътките” тази събота.

Отборът на софийското предградие Бенковски играе срещу ФК Сокол от близкото село Негован. Гостите от Негован вкарват победен гол в последната минута, а домакините приемат радостта на голмайстора им като провокация.

„Един от техните футболисти го настига в гръб и го удря отзад. Удря го много жестоко”, разказва кметът на Негован Валентин Павлов.

Играчът на Сокол Александър Игнатов коментира, че повод за удара не е имало. Друг футболист - Теодор Иванов, допълва, че не знае защо е станало нападението:

„Не знам какво му стана на тоя. Скочи на нашия, удари го и ние от там и ние скочихме. Скочихме ние да си защитаваме нашето момче. И от там всичките налетяха на бой”.

Битият футболист Николай Кацаров коментира, че мелето е продължило 2-3 минути.

В окръжните групи има неписано правило публиката да разтървава играчите, когато се бият, но този път не става така. Публиката на Бенковски, вместо да разтървава, също влиза в боя. Кметът Павлов заяви, че четирима човека гонят един от техните играчи с бой и шутове.

Домакините взимат числен превес над гостите и ги бият без милост в продължение на няколко минути. В този момент футболистът с номер 18 от Бенковски влиза в съблекалнята, взима от личните си вещи пистолет в едната ръка, гаечен ключ в другата и се връща на терена.

„Избяга някъде да вземе пистолета и дойде на игрището. Ще ви избия. Не знам си какво, не знам си какво. Аз бях с хората в мелето и не знам къде изчезна”, описва ситуацията Теодор Иванов. Чуват се реплики от рода на „Ще ви избия.” Кметът добавя, че към абсурдната картина се прибавя и мъртво пияният охранител.

„Охраната - той беше мъртво пиян, той не знаеше къде се намира. Той пък не можеше да разтърве никой абсолютно”, допълни Теодор. Вместо да полее шампионатните три точки в селската кръчма, половината отбор на Негован е откаран в „Пирогов”.

„В нашия отбор има пострадали момчета - на три момчета им е синьо окото. Едното момче е със 7 шева на бузата”, коментира още Валентин Павлов.
Когато полицията идва на стадиона, биячите от Локомотив 101 са си тръгнали, а гостите са в болница. Делегатът и свидетели от публиката посочват, че футболистът, заплашвал съперниците с пистолет и гаечен ключ, е играчът с номер 18. Но тук куриозите продължават.

Оказва се, че половината от момчетата са с фалшиви картотеки и половината хора не са те и са подменени.

„Влизат си случайни хора, влизат да играят под чуждо име. Той играл в мача и след като е станал побоят, е изтичал до съблекалнята, взел пистолета и слязъл долу на стадиона, после се оказало, че той е някакво лице с фалшива картотека. Така той играе с чуждо име и чужда снимка”, допълва абсурдните кметът.

Кой е футболистът, извадил пистолет срещу съперниците си на терена? Тази събота от 17.30 часа в "Хрътките" по bTV Action гледайте куриозното продължение на тази история.