Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Александър Станков готов с два варианта за титулярен състав срещу Черна гора в първата среща от европейските квалификации на тима на България до 21 години на 5 юни от 18.00 часа на "Българска армия". Единствената въпросителна пред специалиста е свързана с нападателя Валери Домовчийски, който е повикан и при мъжете за двубоя с Беларус на 6 юни от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Със Станимир Стоилов говорих вчера сутринта. Той все още не е решил за Домовчийски. Разбрахме се днес следобяд да уточним този въпрос. Проблемът е, че Мартин Петров има контузия и не се знае дали ще бъде възстановен за втория мач с Беларус", заяви Станков.

"Подготвил съм два варианта за титулярен състав. Изчаквам разговора със Станимир Стоилов. Участието на Домовчийски е единствената въпросителна, която стои пред мен. Ако той се присъедини към нас, минавам на първи вариант, а ако не - съм подготвен и с вариант Б", допълни той. Станков е доволен, че ще може да разчита на всички повикани играчи, както и на звездата на отбора Валери Божинов, който показва добра форма в тренировките.

"Подготовката на нашия отбор върви нормално. Всички за здрави. Доволен съм от влагането на момчетата в тренировъчния процес, въпреки че повечето от тях са настроени към заслужена почивка след шампионата. Всички разбират много добре важността на първия двубой, който имат с младежкия национален отбор и с нетърпение чакат да си свършат работата и след това да отдъхват. Доволен съм и от приятелската среща с Амкар. За нас тази среща беше полезна, макар и на моменти да имаше грубости", каза той.

"Валери Божинов е в значително по-добро състояние отколкото беше на контролата с Македония. Усещам голяма амбиция и желание по време на тренировките. Сигурен съм, че Валери ще се представи в познатата си светлина утре и е един от решаващите футболисти за младежкия отбор. Разчитам на неговия опит и качества за победата срещу Черна гора", допълни специалистът. Никой в лагера на младежкия състав не си прави илюзии, че срещу Черна гора ще бъде лесно.

"Чака ни много тежък двубой срещу класен отбор. Предимството ни е само, че в тази формация нашият съперник се събира за първи път, защото към състава се присъединяват футболисти, които играят в чужбина и не са провеждали приятелски срещи. Това не прави мача ни по-лесен, защото, гледайки играчите, които ще вземат участие, това допълнително вдига класата на съперника. Става въпрос за футболисти от Киево, Леверкузен, Сатурн, Партизан Белград, добри играчи, които предполагам, че ще ни
затруднят максимално", заяви Станков.

"Ние обаче също разполагаме с много класен тим. Вървим по възходяща линия. Сигурен съм, че и в предстоящите квалификации ще се представим добре. Още от утре ще подскажем, че сме един от главните претенденти за класиране на челните места в групата", допълни той.

Младежкият тим на България изтърпява наказание за един мач без публика и утре на стадион "Българска армия" ще присъстват само около 140 души - официални лица и журналисти.

"Имам известни опасения от това, че ще играем без публика, защото настроението е друго. Настройваме се да сме мотивирани на 100 процента, макар че мачовете без публика си оказват своята роля", каза Станков.

Отборът на Черта гора пристигна в София с делегация от 80 души, сред които и 22 представители на медиите. Отборът има официална тренировка днес от 18.00 часа на "Българска армия".