Точно десет са вариантите за нов треньор на Левски от лятото. Това потвърди спортният директор на клуба Георги Иванов. Един от кандидатите за поста е Ясен Петров, но до момента, както с него, така и с другите специалисти, всичко е на ниво предварителни разговори. Единственото сигурно е, че новият треньор на Левски не е водил отбора досега.

От клуба признаха, че има около 20-дневно забавяне на заплатите. По повод заплахите на Саша Симонович, че ще заведе дело за неизплатените суми, спортният директор Георги Иванов заяви, че "сините" не са приют за душевно болни. Той отрече и за трансфер на Викторс Морозс от ЦСКА. Иванов е убеден, че с футболистите, които разполага, отборът му заслужава място в тройката.

"Позицията ни не отговаря на качествата на играчите, с които разполагаме. Жалко е, че продължаваме да разчитаме на грешка на Локомотив (София), но това е положението. Сезонът е провален, надявам се да се класираме за Лига Европа". каза Иванов.

Според него селекцията на Левски категорично не зависи от това дали тимът ще се класира за Лига Европа. Не така мисли обаче финансовият директор Константин Баждеков.

"Не мога да коментирам всички изказвания на Георги, нека видим как ще се класираме в първенството и тогава ще говорим за селекция. В близките два месеца очакваме около 600 000 евро от трансферите на Живко Миланов, Зе Соарес и "суф Рабех", заяви Баждеков.

Преди днешната тренировка представителният тим поднесе цветя на паметника на Георги Аспарухов по повод 67 години от рождението му.