Над 20 големи мероприятия за честванията на 100-годишния юбилей на пловдивския Ботев ще бъдат поставени в основната програма на ръководството.

Те ще започнат от 6 януари, когато е роден патронът на "жълто-черните" Христо Ботев от родния му град Калофер. Честванията ще приключат в края на 2012 година.

Основната идея на клуба е да представи на всички свои фенове в България концерти, футболни турнири, мач с голям европейски тим, представяне на юбилейна книга, музейни експозиции, фолклорни представления и много други.

Кулминацията на всички събития ще бъде на 12 март, когато е създаден клуба. Пиронът в събитията свързани с юбилея се очаква да бъде приятелска среща между отборите на Ботев и Борусия (Дортмунд). Ръководството вече е изпратило покана до европейския шампион за 1997 година, но все още няма официално потвърждение от германския колос.

Президентът на Ботев Юли Попов призна също така, че се водят преговори със световно известна рок-група, която да разтърси Пловдив с концерт следващата пролет.