Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз излезе с открита декларация, след като централата на федерацията бе изпочупена след невиждана атака от фенове на ЦСКА.

Шефовете на родния футбол настояха виновниците да понесат отговорността си пред закона и призоваха останалите привърженици на "армейците" да не се поддават на подобни провокации, които да отклонят вниманието от истинските виновници за състоянието на ЦСКА.

Ето и пълната декларация на БФС:

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз изразява своето възмущение от вандалския акт в центъра на София, при който неколцина привърженици на ЦСКА си позволиха да чупят и рушат сградата на федерацията с риск за здравето и живота на гражданите на София.

Подобно поведение в една правова държава е недопустимо и ние, членовете на Изпълнителния комитет, призоваваме правоохранителните органи да си свършат работата и да установят виновниците, които да понесат своята отговорност.

Според нас става дума за малобройна група от ултраси, която съвсем не е огромната маса от истински фенове на ЦСКА. Тази малобройна група абсолютно поръчково опорочи мирното шествие на стотици "червени" привърженици, които страдат заради тежкото състояние на любимия си клуб.

Идеята на този вандализъм е ясна: за пореден път вниманието да бъде отклонено от същинските виновници за положението на най-титулувания отбор в българския футбол. Скритият подтекст на тази операция очевидно е да притесни Българския футболен съюз и да го накара да си затвори очите за опитите да бъдат заобиколени правилата.

Категорично заявяваме: подобно нещо няма как да се случи!

Сигурни сме, че огромната част от привържениците на ЦСКА много добре разбират кой всъщност носи отговорност за проблемите на любимия им клуб. Българският футболен съюз има една проста задача - да накара всички клубове да спазват законите и правилата на футбола. И ние сме убедени повече от всякога, че сме на прав път. Подобни акции от отминали вече времена няма да ни уплашат! Правилата ще важат за всички!

Изпълнителен комитет на Българския футболен съюз