Изпълкомът на БФС реши, че няма достатъчно доводи новият клуб на Ивайло Дражев Черноморец (Бургас-София) да бъде изваден от първенството на "А" група. Така наследникът на Конелиано ще продължи да се състезава в елита. Заради проваления мач от 2-ия кръг срещу Вихрен се присъжда служебна загуба на Черноморец (Бургас-София). От БФС оставиха в "Б" група и другия Черноморец – този, който е само от Бургас. Отменено беше и наказанието на Локомотив (Пд) за лишаване от домакинство за две срещи.

РЕШЕНИЯТА НА ИЗПЪЛКОМА
1. Остава без уважение жалбата на Ивайло Дражев за спиране от участие в първенството на "Б" група на отборите на Нафтекс (Бургас) и Черноморец (Бургас).

 2. Изпълкомът назначава комисия, която ще продължи да работи по казуса с предходния случай.

3. Потвърждава се служебната загуба с 0:3 и отнемането на 3 точки от актива на Черноморец (Бургас-София) за проваления мач с Левски от 1-ия кръг на "А" група.

4. Потвърждава се служебна загуба с 0:3 на Черноморец (Бургас-София) за мача с Вихрен от 2-ия кръг на "А" група.

5. Трансферният период за българските клубове се удължава до 31 август, като досега той беше до 15 август.

6. Докато стадионът в Сандански продължава да не е лицензиран, Вихрен се задължава да посочва по два лицензирани стадиона за домакинствата си.

 7. На 22 август (вторник) Спортно-техническата комисия ще разгледа действията на делегатите на двубоите Левски – ЦСКА (Суперкупа) и ЦСКА – Локо (Пд) (2-и кръг на "А" група) за недокладвани ексцесии.

8. Създава се Търговско дружество.