Скандалите и побоищата в мачовете от "А" група, както по терена, така и по трибуните, от началото на годината са доста и това наложи специално заседание на Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз. Нейните членове се обединиха около мнението, че трябва, ако не да се сложи край, то поне да се ограничат проявите на расизъм и омраза, като по този повод от комисията излязоха и с официална декларация.

Бой на "Тича"! Фенове на ЦСКА в сблъсък с полицията (ВИДЕО) >>

Ето какво гласи тя:

Във връзка със зачестилите инциденти по стадионите в "А" група Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз се събра на заседание под председателството на ген. Васил Василев. Комисията препоръчва на Спортно-техническата комисия към БФС и клубовете провеждането на масирана кампания под надслов "Не" на расизма и омразата във футбола".

Нов скандал в Левски! Обиди гневят чужденците >>

Отговорност на клубовете е да влязат в по-активна комуникация със своите привърженици и да работят за постепенното ограничаване до минимум на всички прояви на арогантност, грубост и ксенофобия, както по трибуните, така и на терена. Българският футболен съюз остава на разположение на клубовете за всякаква подкрепа, която би била необходима, но в същото време заявява още веднъж, че ще бъде безкомпромисен към расизма и агресивното поведение от страна на феновете.