Димитър Бербатов ще пропусне церемонията в София за "Футболист на годината". Нападателят на Манчестър Юнайтед, който вчера реализира ефектен гол в двубоя с Фулъм (5:0) няма да получи разрешение да се прибере в България, заради серия от мачове на неговия отбор около Коледа. Следващата среща на "червените дяволи" е на 26-ти в понеделник срещу Уигън. Награждаването за Футболист на годината ще се проведе утре от 18:30 часа.

По предварителна информация Бербатов, който е 7-кратен носител на приза и победител през миналата година ще бъде наследен от вратаря на Твенте и националния отбор Николай Михайлов. В призовата тройка се очаква да бъде класиран и Стилиян Петров от Астън Вила, който също ще има проблеми с участие в церемонията, заради мачове във Висшата лига.

Първоначално организаторите на "Футболист на годината" бяха определили дата за награждаването, днес 22 декември именно поради програмата в английското първенство, но тържеството бе преместено с 24 часа, след като в края на миналия месец се разбра, че днес е 1/8-финалът за купата на Холандия между Твенте и ПСВ Айндховен, в които отбори играят Николай Михайлов и Станислав Манолев.