Един от най-известните клубове в Белгия Брюж следи българския нападател Димитър Макриев от елитния израелски Ашдод, съобщава местната преса.

Спортният директор Люк Дерво ще присъства тази вечер на двубоя от израелската лига между Ашдод и шампиона Бейтар Йерусалим, за да се запознае лично с качествата на нападателя. Други два белгийски клуба Гент и Локерен също ще имат свои представители на стадион "ХаЮд Алеф" тази вечер. Както е известно Гент отдавна също следи изявите на 25-годишния Макриев, от който през миналия сезон се интересуваше и Андерлехт.

Българинът премина в Ашдод в началото на миналата година и вече има 18 попадения с екипа на отбора. През този сезон той се е разписал девет пъти в 24 мача в лигата.

Със силните си изяви Макриев заслужи и първа повиквателна за националния отбор. Той дебютира като резерва при равенството 1:1 срещу Ирландия в Дъблин на 28 март в световна квалификация, а четири дни по-късно вкара и първия си гол за България при победата с 2:0 над Кипър. Според неофициална информация ръководството на Ашдод ще поиска около 1,5 милиона евро за българския нападател.