Селекционерът на българския национален отбор за юноши до 19 години Атанас Атанасов изрази задоволството си от победата на възпитаниците му с 1:0 срещу Русия. Това бе първи успех за българите, с който запазват шансове за класиране в следващата фаза от квалификациите за европейското първенство в Естония през 2012 г.

"Радвам се, че отборът успя да се вдигне след загубата с 1:4 от Ирландия в четвъртък. Тимът беше принуден да изтърпи ужасяващи критики след поражението. За загубата преди два дни аз поемам вината, защото отборът излезе доста скован на терена", заяви Атанасов след успеха на България над Русия.

"Днес момчетата играха с идеята, че няма какво да губим. Пак имаше моменти, когато бяхме сковани. На това отдавам многото ни пропуски. Имахме поне осем доста чисти голови положения пред вратата на Русия. Радвам се, че ги създадохме. Сега ни остава да бием Босна и Херцеговина. Тогава можем да се надяваме на класиране за следващата фаза. С шест точки можем да бъдем един от най-добрите трети отбори. Можем дори да се класираме на второ място в групата", каза още специалистът.