Марката “ЦСКА” започва да набира скорост и отвъд Океана. С тази задача се е захванал лично Емил Коен. Генералният мениджър на клуба е зачертал с червен химикал в бележника си периода от 20 до 30 юни. Тогава той планира да се пренесе в света на WNBA и американския баскетбол. “Решил съм го вече. Дай, Боже, всичко да е наред дотогава със селекцията и почти да сме готови - както с мъжете, така и с жените. Потегляме към Ню Йорк”, издаде бизнесменът, който през последните няколко седмици се е пренесъл в офиса на фирмата в Париж.

 С него към Голямата ябълка ще отлетят треньорите Росен Барчовски и Георги Божков. Както е известно, първият доскоро изпълняваше изцяло функциите на спортен директор, а след завръщането му начело на армейците ще съвместява двете дейности. Целта пред тримата е да се направи презентация на ЦСКА пред някои от клубовете в женската НБА. Коен, Барчовски и Божков ще установят контакти с агентите на отборите, както и със самите състезателки, за да ги убедят, че да дойдеш да играеш в България вече не звучи странно.

 Директно от офиса на “Коен Груп” във френската столица вчера до късно течаха преговори с американки от най-силната лига за трансфер при червените.

ВЛАДИ ЛАЗАРОВА, "Тема спорт"