Над 350 състезатели участваха в старта на държавното първенство по стрийтбол vivatel cup. Първият регионален турнир от първенството се проведе днес в Плевен. Инициативата на vivatel и Българската федерация по баскетбол се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. Състезанието беше открито официално от Ивайло Кунчев регионален акаунт мениджър на vivatel и от заместник кмета на града д-р Валентин Матеев.

Инициативата на vivatel и Българската федерация по баскетбол се превърна в истинска атракция за жителите на Плевен, когато представители от местните медии взеха участие в турнира. Отборите на в. "Посредник", КТ "Плевен спринт" и КТ "Евроком" участваха в кратък приятелски мач, организиран специално за журналистите от града.

"vivatel се гордее с тази уникална по рода си инициатива, която се провежда в партньорство с Българската федерация по баскетбол", каза по време официалното откриване на турнира Ивайло Кунчев. "Вярваме, че първенството в Плевен ще бъде динамично и, че с него ще накараме много деца и родители да се усмихнат, защото философията на vivatel е всекидневният живот да бъде по-усмихнат и весел", допълни още той.

След проведено гласуване за всяка възрастова група победителите в турнира получиха плакети на vivatel и много предметни награди. Те ще се състезават на финалните мачове, които са в град София на 09 юли 2006 година. Общият награден фонд на турнира е 44 000 лева.