Лукойл Академик замина за Франция, където във вторник от 21.00 часа излиза срещу АСВЕЛ Вильорбан в последния мач от група "Д" на европейския клубен турнир Еврокъп. С отбора на "студентите" няма да пътува Дамян Стояновски, който е с контузия.

"Ако искаме да продължим напред в турнира трябва да победим. АСВЕЛ не е слаб отбор, но не е непобедим. За мен важно е да покажем добра игра и да сме отначало готови, защото това е много важно. Ние от две седмици знаехме, че това ще е най-важният ни мач и може би това малко влияеше на концентрацията на състезателите в предишните два мача от турнира.

Трябва много ясно да покажем качествата си и ако сме достатъчно добри за втората фаза, сега е моментът да го покажем. Това е най-важният мач до края на шампионата, освен плейофите, финала", каза треньорът на Лукойл Йовица Арсич на летище "София".

На въпрос дали се притеснява за поста си Арсич заяви: "Постът ми не ми е сигурен, откакто подписах преди две години. Сменяха ме 298 пъти, просто такава е работата на треньора. Никой нищо не ми е казал. За да си запазя работата, трябва да бием".

Българският шампион се нуждае от задължителна победа, ако иска да продължи в следващата фаза на турнира. Лидер в групата е Валенсия с 4 победи и 1 загуба, пред АСВЕЛ с 3 победи и 2 загуби, Лукойл Академик с 2 победи и 3 загуби и Остенде с 1 победа и 4 загуби. Само първите два отбора продължават напред в надпреварата.

"Отдавна знаем, че това е най-важният ни мач. Преди мача не е нужно да се говори много. По-важно е на терена да покажем с играта си, че сме достойни да продължим напред. Важно е да победим, не е от толкова голямо значение как ще играем. Може да е грозно, но въпросът е да можем да победим съперника. Нека свърши мачът и тогава ще направим по-задълбочени анализи на представянето ни", добави капитанът Тодор Стойков.