Бившата звезда на Мериленд Лони Бакстър, който през август миналата година бе арестуван заради използване на огнестрелно оръжие в близост до Белия Дом, получи ефективна присъда от 60 дни, заради нарушаване федералните закони за притежание на оръжие, съобщи Washington Post. Заедно с това Бакстър ще бъде задължен да плати глоба от 2000 долара. Баскетболистът на практика е с двегодишна условна присъда, за чието изпълнение ще бъде следен в продължение на 24 месеца, два от тях обаче ще му се наложи да излежи "зад решетките".

28-годишният Бакстър бе обвинен в незаконно притежание на оръжие, след като на 19 юли е бил заловен с два пистолета "Глок" и пушка "Бушмастър" на път от Хюстън за Колидж Парк. Спортистът не е носил със себе си разрешително за трите огнестрелни оръжия.
През лятната пауза Бакстър подписа контракт с испанския Ховентут (Бадалона). След обявяването на присъдата испанската преса разпространи

202-сантиметровият център спечели NCAA през 2002 година с екипа на Мериленд, а през 2005-а вдигна Купата и титлата в Гърция с Панатинайкос. В Европа Бакстър е играл и за Монтепаски (Сиена). В НБА състезателят премина последователно през Торонто Раптърс, Шарлът Бобкетс, Вашингтон Уизърдс, Ню Орлиънс Хорнетс и Атланта Хоукс.

РАЧО КОЛЕВ

снимка: www.bbc.co.uk