Най-високият "българин" Прийст лодърдейл може да се завърне у нас и да игпае за националния отбор на страната, пише "Меридиан мач". Скандалният американец с роден паспорт е споделил пред свои приятели, че е готов да се върне и да помогне за изключително трудната задача да се класираме на европейското първенство в Испания. Този вариант бил много добър за гиганта, тъй като в момента той е без отбор и това ще помогне за развитието на неговата кариера.

 "Прийст няколко пъти обяви, че няма нищо против да играе за България и ако може да помогне за евентуалното ни класиране на европейското първенство", сподели приятел на американеца.

 Шефът на родната федерация Атанас Тонев заяви, че няма нищо против участието на Лодърдейл в националния отбор. "Управителния съвет и аз като негов председател не можем да взимаме решения кой да играе и кой не. Това е въпрос, който зависи от старши-треньора. Ако Тити Папазов няма нищо против Лодърдейл и ако самият американец иска да помогне на България ние няма да попречим на подобен вариант", коментира Тонев.