Фенове прекратиха третата среща от финалната серия за шампионската титла по баскетбол между Панатинайкос и Олимпиакос. Минута преди края на редовното време резултатът беше четири точки в полза на "зелените" и те можеха да станат шампиони на страната.

Точно тогава запалянковците на Олимпиакос прекратиха мача, след като започнаха да обстрелват резервната скамейка на противника с всевъзможни предмети - пиратки, бутилки с вода, части от пластмасовите седалки.

Няколко пиратки попаднаха в играча на Панатинайкос Василис Ксантопулос, а цялата тази обстановка принуди съотборниците му да напуснат игралното поле и да се приберат в съблекалнята. Освен Ксатнтопулос, още трима от щаба на ПАО пострадаха от хвърлените пиратки, включително и лекаря на отбора.

Пред двете резервни скамейки веднага полицаите направиха кордон, за да осигурят безопасност. При това положение съдиите и наблюдателя на федерацията взеха решение мачът да не бъде доиграван, а резултатът към момента 76:72 да бъде приет за окончателен. При това положение Панатинайкос печели титлата на страната за 33-и път.