Кара Браун–Бракстон подписа договор с ЦСКА за сезон 2007/08 година, съобщиха от пресслужбата на клуба. Тя е известна като един от трите най–талантливи състезателки на този пост в WNBA.
Бракстън е родена на 18 февруари 1983 година и е висока 198 см.Кариерата й започва през 2001 година в Джорджия, където играе до 2004 година. През 2005 тя преминава в WNBA в Детройт, където записва 33 мача. През сезон 2005/06 играе за шампиона на Полша – Висла (Краков), с който става шампион на страната. Обявена е за център на годината и оглавява всички полски класации за най–добър играч. През същия сезон играе в Евролигата, където записва отлични резултати. След силния сезон в Европа Кара Бракстон е повикана в националния отбор на САЩ, а през лятото 2006 година се връща в Детройт ( WNBA), където изиграва 44 мача и за първи път в своята кариера става шампионка на WNBA.

През 2006/07 година играе за турския Бешикташ, където стига финала за Купата на Турция. В момента тя отново се състезава за отбора на Детройт.

"Сигурен съм, че с привличането на Кара Бракстон направихме голям трансферен удар и безспорно след отминалия успешен сезон тя ще допринесе за нови успехи и сбъдването на нашите амбиции през идния", коментира Емил Коен.