Британският принц Уилям ще се върне на училищната банка в началото на януари за 10-седмично обучение по стопанско управление в престижния университет Кеймбридж, съобщи дворецът Кенсингтън в комюнике.

"Курсът цели да осигури на херцога на Кеймбридж разбиране на съвременните предизвикателства пред земеделските предприятия и селските райони във Великобритания", допълни източникът, уточнявайки, че обучението ще се проведе от началото на януари до средата на март.

Принц Уилям, който "е нетърпелив" да разбере предметите, които ще учи, ще има между 18 и 20 часа лекции на седмица под формата на семинари, конференции и събрания, предаде АФП. Той ще трябва да пише домашни, в обучението му са планирани и посещения на терен.

Обучението ще позволи на принца да се подготви за управлението на Корнуолското херцогство, което разполага със земи с площ от 53 000 хектара. То беше създадено, за да осигурява доходи на втория в реда за наследяване на британския трон. В момента то се управлява от принц Чарлз, но синът му ще го наследи, след като стане крал.

По време на обучението принц Уилям ще трябва да прекарва част от времето си в Кеймбридж, но също така ще изпълнява някои кралски ангажименти. Преди време той изучава история на изкуството и география в университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където се запозна със съпругата си Катрин.