Поли Генова се класира на четвърто място с 307 гласа в конкурса „Евровизия”, който се проведе тази вечер в Стокхолм. Тя класира страната ни сред най-добрите 5 изпълнения. Първото място взе Украйна с 534 точки, второто място е за Австралия с 511 точки, третото за Русия с 491 точки. На пето място е Швеция с 261 точки.

Гласовете на журито и на зрителите заедно формираха крайния брой точки на участниците. 

Зрителският вот класира Поли Генова на пето място сред всички състезатели.

Преди финала жребият отреди певицата да представи осма песента си "Ако любовта беше престъпление". За да се класира в челната петица, тя се пребори с още 25 финалисти.

Снимка: БГНЕС

Успях да прескоча една много висока летва, много съм щастлива. Горда съм, че стигнах до финала със страната си – така певицата Поли Генова коментира по-рано класирането си на музикалния конкурс "Евровизия". Тя каза, че песните наистина са силни, по своему са различни и уникални, за нея е чест, че може да е част от такъв концерт.

Снимка: БГНЕС

Генова за втори път грабна публиката и зрителския вот с песента "If Love Was a Crime" ("Ако любовта беше престъпление") и така извоюва място за страната ни на финала.

Казва, че овациите са не само за песента и хореографията, а и заради ефектния сценичен костюм със светлинни ефекти на дизайнерката Антония Попова и спецове от филмовата индустрия.

Снимка: БГНЕС

България участва в "Евровизия" от 2005 г., като единственият път, когато стигнахме до финал, беше през 2007 г. с песента "Вода" на Елица и Стунджи. Тогава те се класираха пети.

Вижте какво каза Поли Генова в интервю за предаването "Cool...T" преди финала на "Евровизия" днес.