Финалистката в "Евровизия" Поли Генова направи обръщение към българските политици.

В страницата си във "Фейсбук" тя ги призова да запазят правото на глас на хората, които живеят в чужбина и всички българи в чужбина да имат право да гласуват за собствената си държава.

Много съм щастлива, не можете да си представите колко горд се чувства човек, когато е успял да стигне със страната си до финала на "Евровизия". Това каза по-рано днес Поли Генова в интервю за предаването „Cool…T”.

"Просто е невероятно усещане. Горда съм, благодаря на всички, които са ни подкрепяли, благодаря на всички българи в чужбина. Тя допълни, че сме много силна общност, въпреки всичко и въпреки всички".

За финала Поли Генова каза, че е много важно спокойствието, много е важно да знаем докъде сме стигнали, да сме горди с това, да сме по-сигурни.

Снимка: БГНЕС

Преди голямото участие довечера певицата няма да прави нищо специално, ще си почива,  въпреки че това е много трудно по думите й.

„Тук атмосферата е много готина, на всички ни се иска непрекъснато да правим парти, купони и т.н., но аз усещам, че вече натоварването ми идва в повече и че трябва да съхранявам себе си по някакъв начин и целия си екип, но те са много отговорни, така че не се притеснявам за тях.

Няма време, но нормално е, защото проектът е много голям, изисква много сериозна прецизност, точност. Тук хората не си играят, графиците са такива, че трябва да си там 10-15 минути преди уговорения час”.

Поли Генова благодари на авторите не песента от „Симфоникс” и на себе си, защото също е автор на песента. Тя каза, че екипът й е прекрасен и са се сработили много добре. Благодари на дизайнера Антония Попова, на хореографите и особено на Милен Данков.

„Прекрасно е, че на този финал има много приятели, много фаворити, песните наистина са много силни. Говорихме си с хора от екипа на „Евровизия”, те казват, че до момента не са имали толкова силен финал, защото обикновено имат една фаворизирана песен, която всички знаят, че отива и печели. Този път не е така.

Снимка: БГНЕС

Този път има много по-силни песни и е хубаво. Мога да се похваля, че съм супер фен на песента на Амир от Франция, на Хоби от Израел, на Сани от Сърбия, страшно много харесвам Франц от Швеция, харесвам Даув Боб от Холандия.

Песните наистина са силни, по своему са различни и уникални, за мен е чест, че мога да съм част от такъв концерт.