След като стана ясно, че Барак Обама изостава от опонента си Мит Ромни с 1% в социологическите проучвания, по доверието в президента бе отправен пореден удар.

Милиардерът Доналд Тръмп направи неуспешен опит за компромат срещу Обама. Бизнесменът обеща голямо разкритие, свързано с президента, но само направи мъгляво изявление без да изложи конкретни факти.

Републиканците от години се опитват да докажат, че Обама всъщност не е роден в САЩ и незаконно е станал президент. Нови факти в подкрепа на това твърдение обаче не бяха изнесени.

„Барак Обама е най-малко прозрачният президент в историята на САЩ. За него се знае изключително малко. Това е напълно недопустимо”, заяви Доналд Тръмп пред медиите.

Междувременно държавният глава вече беше пристигнал в Калифорния, където, запознат с изявлението на милиардера, успя да си направи шега за негова сметка. „Той говори за времената, когато израснахме заедно в Кения. Постоянно имахме сблъсъци по футболните игрища. Не беше много добър и се ядосваше от това”, коментира шеговито Обама.

След телевизионната си изява настоящият президент и кандидат за втори мандат отпътува до съседна Невада, където, с подкрепата на попзвездата Кейти Пери, изнесе реч пред насъбралото се множество.

На Обама му предстоят още изяви във Флорида, Вирджиния и Охайо преди да се прибере във Вашингтон.