Американската кинозвезда Анджелина Джоли зае първо място сред 100-те най-влиятелни актриси на Холивуд в класацията на сп. "Форбс".

Неотдавна стана известно, че Джоли, чиято майка почина от рак на гърдата на 56-годишна възраст, си е направила двойна мастектомия. В интервю за в. "Ню Йорк таймс" актрисата разказа, че се е решила на тази стъпка, след като лекарите са открили у нея гена BRCA1, провокиращ развиването на рака на млечната жлеза и яйчниците. Операцията е намалила риска от 87% на 5%.

Операцията обясни неотдавнашното отсъствие на Джоли от киното, но сега тя се е върнала на снимачната площадка и срещу голям хонорар играе във филма на "Дисни" "Maleficent" - нова версия на приказката за Спящата красавица. Премиерата на филма е насрочена за юли 2014 година.

Освен Анджелина Джоли на първите пет места в класацията на най-влиятелните актриси в Холивуд, съставена от сп."Форбс", са намерили място още изгряващата звезда Дженифър Лоурънс, актрисите Дженифър Анистън, Кристен Стюарт и Гуинет Полтроу.