Батман, в чийто образ ще се превъплъти американският актьор Бен Афлек, ще е по-възрастен, отколкото бе в предишните филми за супергероя съобщи в. "Гардиън", като се позова на изявление на генералния директор на "Уорнър брос" Кевин Суджихара.

По думите му новият Батман ще е също по-уморен и закален от работата, която отдавна върши. Суджихара е добавил още, че според киностудията Афлек ще е един отличен Батман.

Съобщението, че Бен Афлек ще играе Батман в продължението на филма "Мъж от стомана", се появи за пръв път през август тази година.

Лентата с работно заглавие "Батман-Супрмен", която ще събере на голям екран супергероя с друга комиксова легенда - Супермен, ще бъде режисирана отново от Зак Снайдър по сценарий на Дейвид Гойър. 30-годишният британски актьор Хенри Кавил ще се завърне в ролята на Кларк Кент/Супермен.

Зрителите ще видят още Ейми Адамс като Лоис Лейн, Лорънс Фишбърн като Пери Уайт и Даян Лейн като Марта Кент. Снимките за продължението ще започнат догодина.

Лентата трябва да излезе на екран на 17 юли 2015 г. Междувременно Контактмюзик съобщи, че голяма част от снимките за продължението на "Мъж от стомана" ще бъдат направени в обявилия фалит град Детройт.