След концерт на Алекс Клер може да се кажат много неща и всяко от тях да бъде акцент, достоен за начало, с което започва разказът за него.

Алекс Клер – манията

Той може и да не е познат на масовата публика у нас, но е артист, за когото искаш да научат колкото се може повече приятели. Така, ако един ден Алекс Клер реши да се върне в България, ще бъде видян от много повече ценители на музиката, създавана от талантливи особняци.

Алекс Клер – втори път ще има!

Той е различен, странен и самобитен, и това е първото, което ще прочетете за него. Той обаче е и топъл, и усмихнат, и отдаден на публиката си. След едночасовия лайф поднесе великолепно 30-минутно откровение за глас и акустична китара, и почти се обясни в любов на пеещата с пълни гърло тълпа, обещавайки, че ще дойде за нов концерт. По време на изпълненията импровизираният хор многократно бе възнаграждаван и поощряван от Клер с една единствена дума: Beautiful (Красиво).

 

 

Алекс Клер – начало на Седмицата на вокалите

Той постави ударно, достойно, свежо и зареждащо начало на своеобразната седмица на вокалистите. Два дни след Алекс Клер е концертът на Джана Нанини, на 28 април пристига вечната Омара Портуондо, а в събота е удоволствието „3 в 1“ – с диско кралиците Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс. Седмицата започва и приключва с клубно участие - 30 април, Натали Имбрулия - в Централния военен клуб.

Алекс Клер и „Гласът“

Минути преди да излезе пред родната публика, Алекс Клер се срещна с част от отбора на Графа от риалити формата „Гласът на България“. Мария Велкова, която влезе в шоуто с изпълнение на емблематичната за Алекс Клер песен „Too Close”, бе подготвила 10 въпроса към звездата, а за финал го помоли да подпише китарата й.

„Направи ми впечатление, че е много отворен и приятелски настроен, сподели Кристиян Грънчаров сред срещата. Говореше си с нас сякаш сме приятели. Ще ми се да достигна такова освобождаване като него!“. По думите на Влади Ампов – Графа срещата е доказала, че "големите са много скромни", а това "трябва да ни научи, че прекаленото главозамайване е погрешна стъпка!“.