Задържан е мъжът, който нападна с бокс шофьор от градския транспорт. Той е арестуван късно снощи за 24 часа и тази нощ е давал обяснения в полицията.

Нападателят е на 32 години, поясниха за bTV от МВР, без да разкриват повече информация по случая.

Както вчера ви разказахме в новините шофьор на градския транспорт стана жертва на неочаквана агресия на пътя. Случката се разигра сутринта малко след 8:30 часа при гара Подуяне.

Причината - шофьор на лек автомобил засякал автобус по линията 305, след което налетял на бой, разказаха очевидци. Шофьорът на автомобила избяга. Този на рейса е ударен с бокс в челюстта.

Нападнатият шофьор е бил прегледан от лекар и след това освободен. Днес е в почивка и му предстои разговор с психолог, който ще прецени състоянието на мъжа.

По думите на Борислав Попов, експерт по безопасността към столичния градски транспорт, най-важното в подобна ситуация е шофьорите на градския транспорт да са толерантни и да не влизат в пререкания с гражданите. „Провеждаме инструктаж два пъти в годината, за да бъдат избегнати подобни случаи”, каза той.

Във всеки автобус на градския транспорт има паник бутон, който при натискане подава сигнал към Центъра за градска мобилност.