Семейството, обрало столичен магазин, не е имало финансови проблеми. Съдът остави в ареста обирджиите, които се оказаха родители на 3-годишно дете.

Съвсем доскоро - преди да оберат магазина и да опрат пистолет в главата на продавачката, Боряна и Рангел са се вписвали в графата на нормалното средностатистическо семейство у нас. Той работи като заместник-управител на склад в голяма верига за бяла и черна техника. Тя работи и учи рентгенология в Медицинския университет.

Двамата имат 3-годишно момченце и никога не са мизерствали.

Пред съда обясниха, че няма нито причина, нито мотив за обира на магазина. Боряна и Рангел поискаха да излязат на свобода, за да продължат живота си по нормален начин. Тя – за да си гледа детето и да си вземе изпитите в университета. Той – за да продължи да ходи на работа.

Рангел Рангелов повтаряше пред камерите една дума: „Съжалявам”. Семействата и на двамата са съсипани след обира. Бащата на Боряна призова двамата „да се извинят на жената и на всички”.

Адвокатът им призна, че ги е посъветвал да се предадат и сам ги е завел в полицията. Според него обирът е планиран предварително.

„Постъпката им е силно укорима, но те не са престъпници, с това да се занимават. Обяснението е просто – случайно хрумване като виждат, че магазина е празен”, смята адв. Атанас Атансов.

Според съда обаче нападението е обмислено и планирано предварително, защото Боряна по-рано през деня е била в същия магазин. Рангел пък неслучайно бил с шапка и с пистолет. С него заплашвал и продавачката, че ако не отвори касата, ще я убие.

Адвокатът е лаконичен: „Всяка грешка се плаща...така че каквото реши съдът - ще си изтърпят наказанието”.

И двамата са проявили жестокост към продавачката, мотивира се още съдът. При обира не са помислили за детето си и само по случайност не са взели парите от оборота.

Според районния съд, Рангел и Боряна са се предали в полицията не от разкаяние, а от страх, че вече са разкрити и издирвани.

След днешното заседание мотивите на Бони и Клайд от Студентски град остават мистерия, но скоро вероятно отново ще ги видим в съдебна зала - за обжалване на ареста пред по-висшестоящ съд.