Тримата охранители от търговския център във Варна, обвинени за убийството на 53-годишния Нягол Петров, не обжалваха мерките, наложени им от окръжния съд. От миналата седмица те са задържани за постоянно в ареста.

Въпреки неявяването на тримата гардове пред съда, отвън се събраха 20-ина души, които бяха дошли да изразят гражданската си позиция. Те поискаха справедливост за убийството на Нягол Петров, която да се изразява в адекватни присъди за виновниците за тежкото деяние.

„Настояваме за най-тежката присъда, обаче, както се развиват нещата, аз не вярвам, че ще си я получат. Ако мога да дам прогноза, единият от тях ще е с ефективна присъда, другите двама с условни”, коментира един от участниците в протеста Ивайло Василев.

„Колкото повече продължаваме да търпим, ми се струва, че такива проблеми ще има и още, и още, до безкрайност", допълни друг участник.

„Законният срок за разследването е два месеца. Ако през това време някой от тях поиска и намери основателни причини да иска изменение на мярката си за неотклонение, той ще го направи отново пред Варненския окръжен съд”, обясни говорителят на Варненския окръжен съд Елена Бангиева.