Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение в предумишлено убийство на 57-годишния Любомир Симеонов от Сунгурларе, разстрелял от упор банкерка в центъра на Бургас в понеделник.

В момента мъжът е задържан за 72 часа, но предстои държавното обвинение да поиска постоянна мярка „задържане под стража".

Съдът е назначил психиатрична експертиза за Любомир Симеонов, тъй като според разследващи той е във видимо неадекватно състояние.

54-годишната Павлинка Йовчева, дългогодишен банков служител, беше намерена мъртва около 8:00 часа вчера на ул. „Поп Грую" в Бургас. Убиецът се предаде сам на полицията два часа след престъплението, като направи пълни самопризнания и предостави пистолета, с който стрелял.

Любомир Симеонов е имал бизнес с преработка на билки и гъби в сунгурларско село, но през последната година изпитвал затруднения и не успявал да обслужва кредита си. Поискал нов, за да покрие старите си задължения, но такъв му бил отказан.

Мъжът бил ипотекирал всичките си имоти, а бизнесът му не вървял. Подавал е многократно жалби в Икономическата полиция и прокуратурата срещу банковата служителка.