Работи се по всички версии за обира пред Общинска банка в Ямбол. Това каза за bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той посочи, че се работи по всякакви версии, включително и за участието в престъплението на хора от охранителната фирма.

Снощи към 18 часа двама мъже с качулки нападнаха охранителите и взеха от тях плик с 80 000 лева.

В часа на обира е започвал международния маскараден фестивал "Кукерландия". Крадците са използвали шума и тълпата от хора, за да издърпат плика с парите от ръцете на охранителите. Те трябвало да бъдат внесени в трезора на банката, който е на 10 метра от входа на общината.

„Реално охранителите не са отговаряли на бройката, която е необходима в случая, не са били въоръжени. В момента се проверява дали и какви са юридическите взаимоотношения между банката и охранителната фирма и дали има такива. От директора на Областната дирекция на МВР знам че има съмнения, че договорът е изтекъл", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Фирмата, която работи с Общинска банка, е „Бургас Инг ООД". Представителят й за Ямбол отказа да коментира дали фирмата има договор с банката и каза, че това знае само собственикът, който е в Бургас.