Продължава разследването на снощното убийство в София. Все още не е заловен убиецът на 38-годишният Николай Найденов. Мъжът се е занимавал със софтуер и хардуер. Полицията проверява всичките му лични и служебни връзки назад в годините.

До момента не е установено с кого се е спречкал убитият снощи млад мъж.

„Към момента няма отхвърлена версия работим по цялото обкръжение на лицето, има пет огнестрелни рани. Много повече са гилзите, стреляно е с многозарядно оръжие, твърде е рано да изключваме версии”, заяви главсекът на МВР Светлозар Лазаров.

В приспособен гараж 38-годишния мъж поправял компютри. Наел помещението преди месеци. Полицията получила сигнала за убийството снощи малко след 20:30 часа.

„Имало е спречкване с друго лице, но тепърва установяваме данни и очевидци”, посочи и директорът на СДВР Младен Маринов.

И тази сутрин мястото на инцидента остана отцепено.

Още снощи се появи се твърдението, че причина за убийството е скандал за паркомясто. Полицията издирва извършителя.

Слух: Убитият е декодирал записи от кечъри

Полицията проверява всички лични и служебни връзки на убития назад в годините.

Днес в някои медии се появиха слухове, че убитият се е занимавал с анализ на записите от така наречените кетчъри - или станалите популярни миналата година автомобили с антени, които прихващат разговори от мобилни телефони и се използват за подслушване.

Според информацията, която до този момент не е потвърдена нито от полицията, нито от прокуратурата, мъжът е бил експерт към Софийския градски съд.

Полицията не е отхвърлила нито една версия. В същото време, вече се знае, че на мястото на стрелбата са открити 9 гилзи (почти двойно повече от попадналите в тялото), като те са от многозарядно 9-милиметрово оръжие.

Това говори по-скоро за боен пистолет и така все повече намалява вероятността да говорим за инцидент, а по-скоро за професионално подготвено убийство.