Осемгодишната Александра, дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров-Германеца, която изчезна на път от училище, е била открита мъртва на тавана на кооперацията, в която е живяла, потвърди пред bTV съдебният лекар Косьо Янков. Той пристигна на мястото заедно с групя полицаи малко преди 19:00 часа в петък вечерта.

Съдебният лекар увери, че официална информация за причината за смъртта ще бъде дадена в събота.

Около 19:00 часа в кооперацията влязоха голяма група полицаи, съдебният лекар и жена с белезници, а два часа по-късно трупът на детето бе откаран с линейка.

Александра бе в неизвестност повече от денонощие, като от полицията през цялото време отказваха да съобщят всякаква информация. Разследването беше за лице в неизвестност, като се появи и версията за отвличане.

В четвъртък след училище, момичето отишло на театър и след това на занималня. На път от там неговите следи се губят. Мобилният й телефон бе изключен. Още снощи семейството й е подало сигнал в полицията. Входовете на Поморие са били затворени, а всички автомобили влизащи и излизащи от града са били щателно проверявани.

Около 10:00 часа полицейски служители щурмуваха пететажен хотел в Поморие - акция, свързана с изчезналата първокласничка. От сградата полицията изведе три жени и деца. Собственикът също бе привикан на разпит.

В късния следобед Окръжната прокуратура в Бургас образува дело за отвличане.

Според друга информация, която също няма официално потвърждение, по случая са задържани майката и тъщата на хотелиера Веселин Тошев, чийто хотел беше претърсен по-рано през деня. Двете семейства са се познавали. Според неофициални коментари на участници в разследването, по всяка вероятност става дума за спор от битов характер, като извършителите не са искали да убиват Александра.

Бащата Веселин Тодоров е популярен в Поморие. Той беше арестуван заедно със свои хора, сред които бе и големият му син Методи, заради лихварство през юли 2010 г., припомня „Флагман”.

Освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите си и ги подлагали на нечовешки изтезания, стана ясно по време на съдебните заседания тогава.

„Няма за какво да получавам заплахи. Чакам някой да ми се обади да ми каже какво иска или ако нещо й се е случило на дъщеря ми, дали искат нещо от мен и да кажат какво искат", коментира пред bTV бащата на Александра.

„Работим по случая с изчезналото дете в Поморие. Нека да не слагаме квалификации за какво става дума. Наистина детето не се е прибрало вкъщи. Работи се по различни версии. Предприети са всички необходими мерки. Надявам се скоро да имаме развитие по този случай”, заяви в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев по-рано през деня.