Барикадиралият се в столичния квартал „Стрелбище” е произвел изстрел по служител на МВР, но той е невредим, съобщи репортер на bTV. Именно това е причината спецоперацията да тече по-бавно, защото има реална опасност за полицията, съобщи за bTV шефът на СДВР Младен Маринов.

Барикадиралият се мъж се казва Петър Коджейков и е чичо на ген. Тодор Коджейков – бивш шеф на НСО. Петър Коджейков е бил началник на 4 РУП в столицата, на много висок пост в милицията, уволнен е през 1991 година от Богомил Бонев.

Мъжът сам се грижи за болната си съпруга. По данни на МВР той е предал легалното си оръжие през 2006 г, а в момента притежава поне едно незаконно оръжие.

В момента в апартамента на барикадирания има барети и психолог, които разговарят с него. По думите на служители на МВР е възможно акцията да продължи по-дълго време и ситуацията да се усложни.

Снимка: bTV

"Животът и здравето на съпругата на мъжа, която е трудно подвижна, е извън опасност", заяви главният секретар.

Според властите на място, мъжът е психично болен.

Блокадата продължава близо 20 часа. Вчера след семеен сканадл мъжът стреля няколко пъти по дъщеря си, но не е улучил. Тя успяла да избяга и да подаде сигнал в полицията. В апартамента са останали само мъжът и неговата трудно подвижна съпруга. 

В апартамента има и служители на реда, които се грижат за съпругата на Коджейков.

Снимка: bTV

Районът около сградата продължава да е отцепен, като полицаите не допускат да се влиза и излиза.

На място има пожарен автомобил и линейки.