42-годишният старши пожарникар Александър Шестаков се нуждае от 33 000 евро за лечение на злокачествено образувание на тимуса. Сумата е непосилна за семейството му.

Александър Шестаков е на 42 години и по професия е старши пожарникар. Има две момчета, на 11 и 12 години и семейството е това, което го кара да не се отказва и да търси лечение от онкологичното заболяване. За да види децата си как растат.

Всичко започва през май 2023 година, когато е опериран за скъсан менискус. След операцията започват болки в ставите, появява се кашлица. Следват изследвания хоспитализации в болници в Добрич и Варна и след близо година е поставена диагнозата Недребноклетъчен карцином.

Следва химиотерапия, но състоянието се влошава. Освен суха кашлица, задух, болки в областта на гърдите и ставите, вече Александър е с главоболие и отпадналост. През август тази година е направен скенер след четирите курса на химиотерапия и се вижда, че туморното образование е прогресивно нарастнало, въпреки проведеното лечение.

През септември лекарите от болницата във Варна насрочват нова химиотерапия, с ново лекарство, което трябва да бъде назначено от комисия. „Ако и това лекарство не подейства ни казаха, че в България няма друго изпитано лекарство за този вид тумор”, разказва Александър.

Тогава търсят и друга алтернатива- лечение в клиника в Турция. След редица изследвания е назначено ново лечение- 6 цикъла химиотерапия и имунотерапия.

Лечението обаче струва 33 000 евро, средства, които семейството няма. Подадено е заявление до Национална здравна осигурителна каса (НЗОК) за финансиране на лечението, но срокът, в който трябва да Шестаков да получи отговор е един месец. Втората химиотерапия и имунотерапия обаче трябва да бъде платена преди това. Затова е мъжът се обръща към всеки, който може да помогне за събиране на необходимата сума.

Всеки желаещ може да помогне по следните начини:

BG17UBBS80021015286730

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Александър Колев Шестаков

revolut.me/aleksandarshestakov

https://www.paypal.me/aleksandarshestakov