Тази сутрин температурите паднаха под -10 градуса. Най-мразовита беше неделната сутрин в Драгоман: -14, в ранните часове в София термометрите показваха -12, в Кюстендил и Кнежа -10 градуса.

Истински зимен студ е вече и в планините - Мусала скова до -20 градуса.

Снимка: bTV

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. След обяд облачността ще се увеличи.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е умерен, в Източна България – до силен и с него температурите ще се повишат. Максималните ще са предимно между 1° и 6°. През нощта срещу понеделник отново ще завали и валежите бързо ще обхванат цялата страна. В западните райони ще вали сняг, на изток - дъжд.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер, но все още ще бъде без валежи. Ще духа умерен, привечер до силен южен вятър. Максималните температури ще са 4°-6°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове. След пладне облачността ще се увеличи, но все ще без валежи. Ще бъде ветровито със силен, по високите и открити части – до бурен южен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около -1°, на 2000 метра – около -7°.

Снимка: bTV

От Планинската спасителна служба предупредиха, че условията за туризъм са лоши.

Лифтовете и съоръженията работят частично в Пампорово, Боровец, Банско и Добринище.

От ПСС препоръчват на туристите да се въздържат от излизане в планината, заради силния вятър и обилните снегонавявания по източните и югоизточните склонове.