„Докато изчаквам министъра на вътрешните работи да изпрати служители на МВР да ме арестуват, защото не съм сложил няколко километра плътна ограда в центъра на София и да изпрати прокуратурата към Столична община, нека спокойно и с разбиране да почетем законите на Република България. Без емоции и с разум.“

Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев в отговор на интервюто на Калин Стоянов в предаването „Тази сутрин“ по bTV по-рано днес за новата организация на движението в центъра на София.

Първо гостува кметът, а малко по-късно в студиото дойде лично и Калин Стоянов.

Вътрешният министър обясни, че ако не се изпълни решението на съда за прекратяване на новата организация на движението в центъра на столицата - то това би било престъпление. 

„Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон“, заяви той. 

„Какво е престъплението, в което ме обвинявате, г-н Министър и заплашвате в ефир с арест?“, попита Терзиев във Фейбсук и отказа да коментира твърденията на Стоянов, като ги определи като неясни и с липса на конкретика.

„Срещу разпореждането на СДВР Столична община е депозирала жалба, а съгласно общите правила на административното производство, депозираната в срок жалба спира изпълнението на разпореждането, а в случая няма допуснато предварително изпълнение. Какво по-конкретно освен ПР шум постигна разходката до центъра на столицата?“, написа още кметът на София.