Тир е блокирал движението на прохода Петрохан. Потребители в социалните мрежи сигнализират, че тежкотоварният камион се е подхлъзнал в района на „Бучин проход“ и не може да излезе.

По думите им са се образували километрични опашки от автомобили.

Междувременно международният път Е-79 между Мездра и Ботевград остава затворен до края на годината заради ремонт.

Премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова инспектираха строителството в участъка.

Снимка: БГНЕС

Затварянето на пътя доведе до вълна от недоволство, заради пренасочването на тежкотоварния трафик през обходни маршрути.

Строителите гарантират, че ремонтът ще бъде завършен до края на годината, а след това движението ще бъде пуснато в една лента.

„Тук за разлика от други места не само, че няма напрежение – хората работят, позитивно са настроени и разбират, че за да стане по-добре, трябва малко да се стиснат зъби и несгоди да се понесат”, коментира премиерът Димитър Главчев.

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят и ресорният министър обявиха, че при забавяне ще бъдат налагани своевременно санкции.

„Когато ние избирахме обходите, ние не сме избирали по-добрите, по-късите, а ние се спряхме на тези пътища, които могат да бъдат ползвани от тежкотоварен трафик. В областите Монтана, Видин и Враца 1/3 от пътищата само отговарят на условията. Другите са в лошо и много лошо състояние“, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.

Снимка: БГНЕС