Лъвчетата, спасени от зоокъта в Разград и настанени в столична ветеринарна клиника, може отново да бъдат върнати в зоопарк.

Организация "Четири лапи" е осигурила място за тях в спасителен център в Холандия, но кметът на Разград иска да ги дари на зоологическата градина в Пазарджик.

Преди 3 месеца организация "Дивите животни" спаси Терез и Масуд от лошите условия в Разград.

„Те дори не се изхождат все още сами, хранят се, изхождат се, изваряват се шишета. Вече и месо се приготвя, въобще грижата е непрекъсната, нон стоп, нямаме почивка”, каза Любомила Кривошиева от "Дивите животни".

Стотици дарители от България и чужбина помогнаха за храна, хигиенни материали и играчки за лъвчетата.

Екоинспекцията разпореди животните да не се връщат в Разград, а кметът на града се споразумя с "Четири лапи" те да открият подходящо място за тях. Колегата му от Пазарджик обаче ги поискал.

„Кмет на община – колега, пуска писмо, с което изявява желание да придобият лъвчета собственост на община Разград, аз не виждам някъде проблем”, каза кметът на Разград д-р Валентин Василев.

„Това е нечия прищявка просто и след 3 месеца, когато вече ще са по-едрички, по-големи и няма да са вече толкова интересни, ще ги забутат в някоя клетка на доизживяване”, смята Явор Гечев от Фондация "Четири лапи”.

От зоопарка в Пазарджик казаха, че нямат готовност да приемат лъвчетата – тепърва трябвало да се изгражда клетка. Разградският общински съвет ще решава съдбата им следващата седмица.