Продължава да вали в източната половина от страната. Снеговалежите в западните райони вече почти навсякъде спряха. Най-дебела е снежната покривка до 8 часа тази сутрин в Ловеч - 26 см.

Снимка: НИМХ - БАН


В близките часове валежите навсякъде ще спрат, но временно. По-късно след обяд от запад отново ще завали сняг. По Черноморието с временни прекъсвания ще превалява дъжд, преди обяд - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, който през деня в Източна България постепенно ще се ориентира от югоизток.

Снимка: НИМХ - БАН

Максималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 8° до плюс 4°.

Снимка: НИМХ - БАН

Във вторник валежите ще спрат, ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се повишават. В сряда ще се задържи облачно, на места ще превалява, предимно дъжд, ще има условия за поледици. Сняг ще превалява в планините, на надморска височина над 1500-1700 м. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще продължат да се повишават. В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С прекъсвания, на места ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, за кратко на места в Северна България и от сняг. Остава опасността от поледици. В събота вятърът чувствително ще отслабне. Вероятността за валежи е малка, облачността ще се разкъсва и намалява. В неделя отново ще се заоблачи и ще завали дъжд.
През следващите дни вероятността за валежи е по-малка. Ще има и слънчеви часове. Максималните температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Към края на второто десетдневие отново ще има валежи, предимно от сняг.


Минималните температури - в близките дни ще се повишават и ще се върнат към обичайните за сезона.