Труповете на 80-годишен мъж от Перник и 40-годишния му син бяха открити в землището на село Дождевица, Кюстендилско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Двамата мъже са в неизвестност от 8 март, но семейството подава сигнал в полицията близо седмица по-късно – в събота, 14 март.

Миналата неделя двамата мъже излизат от къщи без мобилните си телефони и тръгват с влак от Перник за Дождевица. Когато слизат на гарата, тръгват пеша към къщата си в селото, разстоянието до която е около километър и половина. По това време метеорологичните условия в Кюстендил бяха сложни – с ниски температури и постоянен снеговалеж.

Труповете на мъжете са намерени по пътя от жп спирката към махала Грамаге, закарани са за аутопсия в кюстендилската болница. При направения оглед следи от насилие не са установени. По всяка вероятност причината за смъртта им е измръзване.

Образувано е досъдебно производство по случая.

В неделя в землището на село Пиперков чифлик, община Кюстендил, е намерен трупът и на обявената за издирване на 12 март 76-годишна жена от селото. При извършения оглед следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.