Кандидатът на ДПС Неби Бозов е новият кмет на Сърница. Това сочи предварителната и неофициална информация след приключването на изборния ден в най-новата община на България.

Нека излязат официалните данни, но да, имаме резултатите, каза Бозов. На въпрос какво показват резултатите, той заяви, че са 60:40 в негова полза. Неби Бозов печели изборите с преднина от 568 гласа. За него са гласували 1867 души, а за канидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов е получил подкрепа от 1299 души. Информацията е неофициална, защото протоколите не са предоставени в Информационно обслужване, но съществена разлика няма да има, обясниха от ОИК. 

Бозов ще управлява 6 месеца - до провеждането на редовните местни избори тази есен.


76.6 % е избирателната активност в Община Сърница. 3204 души са гласували на втория тур на кметските избори в общината. Не са постъпвали никакви жалби - нито в писмен, нито в устен вид или по телефона.

Поздравявам Мустафа Аликанов и целия щаб, който работи в тази тежка и напрегната кампания в Сърница. ГЕРБ за пореден път доказа, че е единствената алтернатива в смесените региони. Това е написал зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в личния си профил в социалната мрежа.