Движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза" в София ще бъде спряно от 4 юни. Причината - изграждането на новото кръстовище и на последния етап на тунела, обясни зам.-столичният кмет по транспорта Любомир Христов, цитиран от "Труд".

Срокът за изпълнение на този етап е 45 дни, след това движението ще бъде пуснато както в тунела, така и по локалните платна от страната на Централната гара. Част от трамваите ще се движат по ул. "Козлодуй" до обръщалото в "Орландовци". Колите ще се движат по бул. "Сливница" и по ул. "Козлодуй". Друга част от маршрутите на градския транспорт ще бъдат пренасочени към бул. "Христо Ботев".

Подробности за промените в движението има в сайта на Столичната община, на Центъра за градска мобилност, както и на спирките на градския транспорт, отбеляза зам.-кметът.

От 1 юни започва ремонтът на моста на бул. "Цариградско шосе" при разклона за летището над бул. "Александър Малинов". До 29 юни включително ще бъде затворено движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе".

Автомобилите ще се движат двупосочно в южното платно на булеварда в участъка на моста. Ако метеорологичните условия ни забавят, ще удължим този период в рамките на необходимото, за да се гарантира максимално качествено изпълнение на строителните работи, каза Христов.

Той посочи, че на този етап не се обмисля промяна на крайния срок, а именно в средата на септември да приключат ремонтните работи по двата моста и по централните платна на "Цариградско шосе", разположени между тях.

Завършването на ремонта на моста на Четвърти километър закъснява с две седмици заради обилните дъждовете, каза Христов. Той отбеляза, че фирмата изпълнител, проектантът и пътната агенция съвместно със специалисти от УАСГ са направили няколко проби за различните рецепти на асфалтова настилка, полимери, хидроизолация, грунд за бетона - всичко, което ще даде възможност да бъде вложен най-качественият материал.